Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Mercedes-Benz SL65 AMG Black Series - Collection Vol. IV

Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία, αλλά τέσσερα exotics το ένα σχεδόν πίσω από το άλλο. Αρχικά έχουμε τρεις Lamborghini Gallardo, δύο LP560-4 και μία Gallardo Superleggera, ενώ ανάμεσα τους, το τέρας της Mercedes-Benz, μία μαύρη SL65 AMG Black Series.

Αυτό το "Black Series" αποτελεί ιδιαίτερα μεγάλη διαφορά σε σχέση με την «απλή» - όσο απλή μπορεί να είναι - SL65 AMG. Η μηχανή και στις δύο εκδόσεις είναι η ίδια (V12 BiTurbo στα 6000 κ.εκ.), εντούτοις η χρήση μεγαλύτερων υπερτροφοδοτών, όπως επίσης και η σημαντική μείωση του βάρους του οχήματος χάρη στην εκτεταμένη χρήση κράματος ανθρακονημάτων, αλλά και η αφαίρεση της αναδιπλούμενης οροφής και την αντικατάσταση της από μία fixed, δίνουν στην SL65 AMG Black Series την δυνατότητα να πετύχει ιδιαίτερα εντυπωσιακές επιδόσεις.

Ουσιαστικά η SL65 AMG Black Series είναι μία Mercedes-Benz με επιδόσεις παρόμοιες του supercar McLaren SLR σε τιμή χαμηλότερη του μισού. Ενδεικτικά, χρειάζεται μόλις 3,9 δευτερόλεπτα για τα 100 χ.α.ω. από στάση (μόλις 0,1 περισσότερο από την McLaren SLR), και η τελική της ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 325 χ.α.ω.

Αναφορικά με τις Lamborghini, σε προηγούμενες αναρτήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου