Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Aston Martin Vanquish

Η Aston Martin Vanquish είναι περισσότερο γνωστή στο ευρή κοινό ως το αυτοκίνητο που οδηγούσε στην τελευταία του ταινία ως James Bond, ο Pierce Brosnan ("Die Another Day" 2002).

Πράγματι, η Vanquish ήταν η πρώτη Aston Martin που χρησιμοποιήθηκε σε ταινία του James Bond μετά την Aston Martin V8 Vantage Volante στην ταινία "The Living Daylights" (1987).

Βέβαια, οι πιο hardcore fans θα θυμούνται και την μικρή εμφάνιση της DB5 στο "GoldenEye" (1995), αλλά στη συγκεκριμένη ταινία το «επίσημο» Bond car ήταν μία BMW Z3, μία ρηξικέλευθη επιλογή, καθώς στις πλείστες περιπτώσεις τα Bond cars ήταν exotics ή supercars.

Στη συγκεκριμένη ταινία, η εξαιρετικά χρήσιμη δυνατότητα της Vanquish να γίνεται αόρατη, οδήγησε στην αλλαγή της ονομασίας. Σύμφωνα με τον Q, "they call it the Vanish".

Η επιτυχία της Vanquish στην αγορά ήταν μέτρια. Οι πωλήσεις της θεωρούνται από την εταιρεία ως ικανοποιητικές, αλλά πολλοί εκφράζουν την δυσαρέσκεια τους για το ημιαυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων που συνόδευε τις Vanquish. Όταν κυκλοφόρησε το 2005 η Vanquish S, η Aston Martin φρόντισε να αντικαταστήσει το συγκεκριμένο κιβώτιο με ένα χειροκίνητο.

Όσον αφορά τις επιδόσεις της, η Vanquish χρειαζόταν 4,4 δευτερόλεπτα για τα 100 χ.α.ω. και είχε τελική ταχύτητα τα 315 χ.α.ω. Η παραγωγή της Vanquish, σταμάτησε το 2007.

Η συγκεκριμένη Vanquish είναι από το Λονδίνο, έξω από το Madame Tussaud's.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου